Moderna hundförsäkring

OBS denna artikel har kommit till åren och morderna försäkringar finns inte längre, de är numera uppköpta av trygghansa! Se vår nya artikel om bästa hundförsäkring 2023!

När man skaffar hund är det förstås viktigt att också skaffa en försäkring till sin fyrbenta vän. Om olyckan skulle vara framme, eller om hunden skulle bli sjuk, så kan det bli väldigt kostsamt med veterinärvård. Med en försäkring slipper du betala hela beloppet själv, vilket gör att du åtminstone slipper oroa dig över ekonomin under den jobbiga perioden.

Att veta vilken försäkring man ska välja är dock sällan helt enkelt. Självklart vill man ha en så bra försäkring som möjligt, men att veta vilken som är bäst är inte så lätt. Dessutom handlar det förstås om mer än vilken försäkring som är bäst, utan om vilken försäkring som bäst uppfyller ens behov och önskemål. Här kan du läsa mer om Moderna hundförsäkring, och ta reda på om den är rätt val för dig.

Fördelar

Nackddelar

Vad är Moderna hundförsäkring?

Moderna hundförsäkring är, som namnet avslöjar, en hundförsäkring. Den täcker det allra nödvändigaste, och framför allt om hunden skulle behöva veterinärvård. Med försäkringen täcks undersökning och behandlingskostnader, MR och CT röntgen, receptbelagd medicin, rehabilitering, dolda fel, borttagning av mjölktänder, strålning, cellgifter och även inackordering på hundpensionat om du själv skulle bli så pass sjuk att du inte kan ta hand om din hund.

Hur fungerar Moderna hundförsäkring?

Moderna hundförsäkring fungerar på samma sätt som andra försäkringar. Du tecknar den enkelt på deras hemsida, eller genom att ringa dem. På hemsidan kan du även anmäla skada, när eller om det skulle bli aktuellt.

Försäkringen täcker till exempel behandlingskostnader upp till en viss summa, och på den summan betalar du en självrisk. Självrisken består av en fast summa och en viss procent av behandlingskostnaden.

Kan man spara pengar på Moderna hundförsäkring?

När man väljer försäkring så handlar det sällan om att spara pengar, utan snarare om att välja det bästa alternativet och den försäkring som passar en bäst. Självklart kan du spara in pengar på att välja en billigare försäkring, men om försäkringen har sämre villkor så kan det innebära att du ändå förlorar på det när du behöver nyttja försäkringen. Med det sagt är det ingen bra idé att utgå från priset när man väljer försäkring.

När det gäller priset på försäkringen så varierar det, och beror på många olika saker. Många av dessa kan man inte påverka när man redan har en hund som ska försäkras, till exempel hundens ras och kön samt ålder. Men även huruvida hunden är kastrerad eller ej kan påverka priset, och detta kan man förstås påverka. Det här brukar dock inte påverka priset allt för mycket, men man kan spara in några hundra per år.

moderna hundförsäkring

Vad är självrisk?

Självrisk är något som finns med i nästan alla försäkringar, och det innebär helt enkelt att du inte får ersättning för hela veterinärkostnaden. Om självrisken till exempel ligger på 20 procent om räkningen från veterinären hamnar på 10 000 kronor, då innebär det att försäkringen betalar 8000 kronor av det.

Modernas hundförsäkring består av en fast del och en rörlig del. Den fasta delen ligger på 1100, 2200 eller 4000 kronor. Den rörliga delen är antingen 15 procent eller 25 procent, och beräknas på den kostnad som överstiger den fasta delen.

Fler tips?

Se gärna våra inlägg om spannmålsfritt hundfoder och namnbricka till hunden.

Facebook Kommentarer