Flexikoppel – Bästa valet för hund och kattägare

Att ha ett koppel för sin hund eller katt är nästan ett måste. För kattägare kan detta variera, men om du är den som tar ut katten på en promenad då och då så behöver du ett koppel.

flexikoppel till hund och kattNågot som blivit mycket populärt är flexikoppel. Här handlar detta om något som är helt fantastiskt när du vill ge din bästa vän mera frihet och utrymme. Dessa koppel finns i olika storlekar och längder. Här kommer det dock inte att vara effektivt att använda flexikoppel på alla platser. Detta då de egentligen inte fyller någon funktion vid stadsvandring. Hur som helst kan du alltid låsa kopplet i en viss längd, för att sedan släppa det fritt när du kommer till stora områden.

Så fungerar ett flexikoppel

När du jämför ett flexikoppel med ett traditionellt koppel, kommer du snabbt se vilka möjligheter detta val ger dig. Här får du ett koppel som är mycket mera än bara ett fast rep i en viss längd. Här får du möjligheter att välja maximal längd på ett kvalitativt koppel som ger dig och din hund eller katt ett mera fritt och flexibelt liv. Flexikoppel finns traditionellt sett i längderna 3, 5 och 8 meter. Här kommer det sedan finnas undantag där det också går att finna längre flexikoppel för de som önskar.

När du sedan använder detta koppel kommer du alltid att kunna ställa in en viss längd du vill ha, vid till exempel stadsvandring. I det fallet kommer ditt flexikoppel att fungera precis som ett vanligt traditionellt koppel. När du sedan kommer till större och friare områden kan du sedan släppa ut kopplet i sin fulla längd. På så sätt har du fått ett flexibelt redskap som gör att du fortfarande har kontrollen samtidigt som din vän har en större yta att röra sig på.

Att tänka på vid användning av flexikoppel

När det nu talas så mycket om hur bra ett flexikoppel är i jämförelse med ett traditionellt koppel, kommer detta också medföra en del saker att tänka på. Om du befinner dig på helt öppna ytor kommer du enbart ha en sak att tänka på. Detta är att du som har hund måste tänka på att den helt plötsligt kan springa upp i ganska hög fart. Det betyder en högre belastning när kopplet når sin fulla längd, så du verkligen vet att du kan hålla emot.

En annan sak att tänka på är att det blir lättare för en hund och en katt att gå runt olika saker så att de till sist sitter fast. Med det sagt ska du alltid ha uppsikt på ditt husdjur, så att detta inte leder till några skador. Utöver allt detta kommer valet av ett flexikoppel alltid att ge både dig och ditt husdjur mera möjligheter och en större frihet. Faktum är att du som väljer ett av de koppel vi rekommenderar nedan, alltid kommer att göra det bästa valet av både kvalitet och funktion. Här blir ett flexikoppel alltid den bästa gåvan till både hund och husse.

Om du har 2 hundar kan dubbelhundie vara ett mycket bra alternativ. 

Köpa Flexikoppel

Nedan finner du 3 butiker som säljer flexikoppel. Klicka på bildlänkarna så kommer du direkt till deras flexikoppel och kan jämföra deras priser. 

granngåden flexikoppel

doggie flexikoppel

vetzoo flexikoppel

Facebook Kommentarer