Namnbricka till hunden

Min bäste vän,

Många gånger önskar vi att våra älsklingar till husdjur kunde prata med oss så att vi förstod vad de menar. Man ser att de ger en ens hela uppmärksamhet, de vrider på sitt huvud med blicken fortfarande fäst vid våra ögon. Öronen ändrar vinkel och lyssnar och tar in allt det vi säger till den. Trots att vi ser att den förstår dig som pratar och kommunicerar med den, kan hunden inte kommunicera med samma språk tillbaka till oss. Detsamma kan man säga om hunden råkat komma på villovägar av någon anledning. Då hade det varit önskvärt och en stor fördel om hunden kunnat tala om vart den hör hemma. Skräcken över att tappa sitt husdjur och att aldrig få återse det är värt att investera i en graverad namnbricka till hunden. Då hunden inte har samma förmåga som oss människor, där de kan tala om vad de heter och vart de bor. Det är det av stor vikt att den bär på information som kan hjälpa upphittaren tillrätta med hunden så snabbt som möjligt. För vi vet att hunden längtar hem till sin flock och sin plats.

denjo namnbricka guld till hunden

 

Idag är det lag på att alla hundar ska vara chipmärkta och registrerade hos Jordbruksverket. Chippet är unikt som ett personnummer för en människa. Däremot krävs en speciell handläsare som kan läsa av chippet som sitter under huden på hunden. Det är ju fantastiskt, men som en ansvarsfull hundägare kan olyckan ändå vara framme och katastrofen blir ett faktum när din hund försvinner genom dörren. Det kan vara en dörr på glänt och väl därute finns en hel värld som lockar. Trots alla dina ansträngningar att hitta hunden kan den hunnit långt. Om du nu råkat tappat hunden är det mycket begärt att rätt person ska hitta hunden och överlämna den till en veterinär som kan läsa av chippet. Om du däremot har du en namnbricka kan det bli enklare för upphittaren att ringa dig. Det är en bra investering med extra information runt halsen på hunden. Har du hittat en hund utan id-bricka kan du läsa här http://www.skk.se/hundagande/id-markning-sok-hundagare hur du går tillväga för att hitta ägaren till hunden.

Namnbricka hund

När du vänjer din hund vid sitt nya halsband och id-bricka kan det vara smart att prova den under en kortare tid, kanske 10-15 minuter för att se att den trivs i den. Man bör inte välja en namnbricka som har något som klickar eller plingar. Tänk på att hunden har väldigt god hörsel och det kan vara störande med plingandet nära öronen. Om du önskar att ha flera olika brickor är det extra viktigt att tänka över klingandet som det kan resultera i. Om det är en valp som du just har införskaffat bör du komma ihåg att hunden växer och att halsbandet bör bytas ut efter ett tag. Glöm då inte att flytta över din namnbricka till det nya halsbandet.

ID bricka hund

När du funderar på din id-bricka till hunden finns det lite olika saker man bör tänka över. Alla som levt eller lever med hund vet att hundar har personligheter precis som vi människor. Det halsband som man väljer bör spegla personligheten på hunden.  Det är ett ansvar man åtagit sig när man blir hundägare, men glädjen och lojaliteten som hunden kommer ge dig många år framöver överbygger det jobb som det även kommer krävas av dig. Det kan vara på sin plats att ha ett vackert halsband med ett fint hänge där man graverat in telefonnummer till husse eller matte. Det råder däremot delade meningar om man ska gravera in hundens namn, men visst är det väl charmigt om den blir tilltalad med sitt namn. En husse eller matte som får ett samtal om sin upphittade älskling skänker glädje och är värt alla pengar som du investerat i hundens id-bricka. En personlig namnbricka i form av en hundtass eller kanske ett hundben gör halsbandet än mer personligt och hur konstigt det än låter så brukar hunden sträcka på sig och se lite mallig ut när den fått sitt egna personliga halsband med sitt namn på eller information på. Tar du av halsbandet kommer hunden villigt att sträcka på sitt huvud när den ser sitt halsband. Hundar har egna personligheter och det vet varje matte och husse om. Förutom sina personligheter har de även olika humör och olater för sig. Fundera över vad som skulle passa just din hund. En liten söt hund kanske inte passar så bra i ett nithalsband med en liten pistol som id-bricka eller så kan det vara precis tvärt om. Denn lilla hunden tror den är en stor ståtlig vakthund.

Inlägget nedan innehåller reklam genom annonslänkar för VetZoo

Hos VetZoo hittar ni ett stort utbud av namnbrickor till hund och andra produkter till era husdjur.

Klicka här för att se utbudet hos VetZoo!

Facebook Kommentarer