Billigaste hundförsäkringen 2023

Som hundägare vill man inget annat än att ge sin hund bästa möjliga liv, och det i alla lägen. Något som kan underlätta och betrygga hundägandet är en riktigt bra hundförsäkring. Med en hundförsäkring har du något att luta dig tillbaka mot om något händer med din hund, utan att du själv slipper stå för alla dyra vårdkostnader. Du får även ersättning om hunden behöver avlivas.

Att hitta den bästa hundförsäkringen kan dock vara svårt. Det trots att du gör ett noggrant arbete och jämför hundförsäkring innan du går vidare med ditt val. Nedan har vi listat några alternativ av bästa och billigaste hundförsäkringen på marknaden, så du kan hitta din favorit!

Bästa billig hundförsäkring – vi listar favoriterna 2023

Nedan listar vi några av de mest populära alternativen av hundförsäkring 2023, från några av marknadens mest omtalade försäkringsbolag. Vi hoppas att du kan hitta ett alternativ som passar dig och din hund. Tänk på att du alltid bör jämföra hundförsäkring innan du gör ditt val.

#1 Lassie hundförsäkring – bästa och billigaste hundförsäkringen

Hos det moderna försäkringsbolaget Lassie kan du teckna en trygg, heltäckande hundförsäkring till riktigt bra pris. Försäkringen ger dig bra skydd och hög ersättning då du är i behov av vård för din hund, exempelvis vid skada, sjukdom eller olycka. Du får även ersättning om hunden behöver avlivas.

Det som gör att Lassie hundförsäkring sticker ut på marknaden är att de erbjuder mängder av instruktioner och tips i deras smarta app, där de hjälper dig som hundägare att förebygga skador och undvika veterinärbesök. Du får all hjälp snabbt och smidigt direkt i din mobil. På så sätt kan du spara pengar och tid samtidigt som din hund får den vård den behöver.

Trots deras låga försäkringspremie erbjuder de marknadens (och Sveriges) högsta veterinärvårdsbelopp på 150 000 kr per år. Du kan dock välja mellan tre olika försäkringsnivåer beroende på vilket ersättningsbelopp du vill ha. Deras självrisk gäller även i 365 dagar. Helt klart ett av de bästa alternativen av hundförsäkring på marknaden, till mycket bra pris.

ManyPets hundförsäkring – billig hundförsäkring med fast självrisk

Om du föredrar att teckna en hundförsäkring med fast självrisk kan Manypets vara ett mycket bra alternativ. Detta försäkringsbolag och deras försäkring har blivit topprankad av många företag och finns listade högt upp hos flera sajter som jämför hundförsäkring, vilket talar för att den har mycket att erbjuda. Det speciellt för dig som vill hitta en bra billig hundförsäkring.

Självriskperioden är på 365 dagar, du erbjuds fast självrisk från 0 kr, samma veterinärbelopp gäller hela hundens liv, och tecknar du försäkringen för flera hundar kan du få 15% rabatt. Max ersättningsbelopp ligger också högt på 140 000 kr per år, det finns inga rasspecifika begränsningar och ditt ersättningsbelopp sänks inte då hunden passerar en viss ålder.

Agria hundförsäkring

Ett annat populärt alternativ av hundförsäkring är Agria djurförsäkring. Med rörlig självrisk, ett hyfsat högt ersättningsbelopp (max 120 000 kr per år) och ingen åldersbegränsning anser många att Agria försäkring är ett mycket bra val.

Du får ett mycket bra skydd för din hund, den ger ersättning när du behöver det och dolda fel kan läggas till vid behov. Medicin och rehabilitering ingår alltid, och du kan få riktigt bra rabatt första året som du tecknar försäkringen. Det må inte vara den billigaste hundförsäkringen på marknaden, men för det skydd och den ersättning du får är den prisvärd.

Hur hittar jag billig hundförsäkring?

När du ska teckna en hundförsäkring bör du ha i åtanke att priset på försäkringen inte är det viktigaste. Det finns många billiga och bra hundförsäkringar på marknaden, men den billigaste försäkringen behöver inte alltid vara den bästa. När du jämför hundförsäkring för att hitta det bästa alternativet för dig bör du alltså inte ha ” billig hundförsäkring” som främsta prioritet.

Utan faktum är att det som avgör vilken som är den bästa hundförsäkringen för dig är vad försäkringen innehåller, vilket ersättningsbelopp den ger dig och vad just din hund behöver. När du hittat ett par alternativ som matchar dina behov och önskemål kan du jämföra dessa utefter pris och välja den billigaste.

Facebook Kommentarer