Antiskallenhet – få hunden att sluta skälla

Har du problem med att din hund skäller? Då kan en antiskallenhet vara en väldigt bra investering för dig!

Hundar som skäller är sällan särskilt uppskattat av oss människor. Det kan vara både stressande, störande, jobbigt och obehagligt. Skall är det hundar använder för att kommunicera och uttrycka sina känslor, vilket de också borde få göra. Men, det finns många fördelar med att lära hunden att inte skälla i tid och otid, eller att åtminstone kunna bryta.

Nedan tipsar vi om ett flertal olika enheter som verkar mot skällande, som kan vara värda att testa om du vill få hjälp med att motverka beteendet hos din hund. Det framförallt om du känner det som att du testat allt och ändå inte fått bort oljudet.

skällande hund

Vad är en antiskallenhet?

En antiskallenhet är utformad som en apparat som ska få hunden att sluta skälla. Dessa enheter reagerar på hundens skällande genom att skicka ut ljud eller vibrationer, vilka hunden uppfattar (utan att det är skadligt för hörseln) som något obehagligt och därmed förhoppningsvis avslutar sitt skällande.

Olika typer av antiskallenheter

Det finns olika varianter av antiskällenheter, där såväl användningsområde som resultat kan variera. Ofta är ofta utformade som hundhalsband, som verkar med ljud och vibrationer för att få hunden att avbryta skällandet. Vissa hundhalsband har sprayfunktion som aktiveras och sprayar hunden med ett lätt sprut när den skäller.

Det finns även antiskallenheter utformade som digitala dosor, både för inomhusanvändning och utomhusanvändning. Dessa agerar också med ljud när de hör att hunden skäller, som hunden uppfattar som något obehagligt och därmed avbryter sitt skällande (funkar hos de flesta hundar). Många av dessa ”dosor” styrs digitalt eller med fjärrkontroll, eller säljs i 2 pack.

Vilken antiskallenhet ska jag köpa?

I och med att det finns en mängd olika antiskallenheter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken av alla olika modeller och varianter man ska välja. För att underlätta i valet för dig kommer vi tipsa om våra favoriter av antiskallenhet på marknaden just nu:

Antiskallenhet Nr 1 Ultrasonic

Denna antiskallenhet från Ultrasonic kan användas för såväl inomhusbruk som utomhusbruk. Den är utformad som en separat dosa som du placerar någonstans i hemmet eller trädgården – enheten kan uppfatta skall på upp till 15 meter. När hunden skäller kommer den då reagera med att skicka ut ett ljud som hunden hör, som ska avbryta skällandet.

Du kan själv ställa in vilken frekvens du vill att ljudet ska ha; hög, mellan eller låg. Anpassa nivån efter din hunds känslighet. I och med att enheten är anpassad även för utomhusbruk är den både vattentät, UV-beständig och väldigt tålig för lång hållbarhet. Den står stadigt på sin plats och kan hjälpa mot hundens skall vid behov. Finns i lager. 9v batteri ingår.

Supersonic Antiskallhalsband

Om du istället vill använda en antiskallenhet som halsband skulle vi rekommendera denna modell från Supersonic. Detta antiskällhalsband är mycket robust, tåligt och kvalitativt, men är samtidigt behagligt och tryggt för hunden att bära. Välj den storlek som passar din hund bäst.

Det verkar enligt många väldigt effektivt utan att hunden blir rädd. Du kan välja mellan något av de 7 lägen som finns beroende på din hunds känslighet, både för vibration och ljud beroende på vad som fungerar för just din hund. Halsbandet kommer med stor sannolikhet se till att hunden slutar skälla. Uppladdningsbart och kan användas om och om igen.

Facebook Kommentarer